Зимата няма да ни се размине. Каквото и да си мислим,

...
Зимата няма да ни се размине. Каквото и да си мислим,
Коментари Харесай

Зимата няма да ни се размине! Обратното броене

Зимата няма да ни се размине. Каквото и да си мислим, гледайки пролетното време на открито, противоположното преброяване до огромните студове към този момент стартира. Януари ще ни изненадва с следващите аномалии, само че точно в първия месец на новата година ще усетим минусовите температури.

Най-ниската температура през януари у нас ще бъде минус 12, а най-високата – 18 градуса. През януари междинната месечна температура се чака да бъде над нормата, гласи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представена от БТВ.
-->
Месечната сума на преваляванията ще бъде към или под нормата - сред 30 и 70 литра на квадратен метър.

Месецът ще стартира със изсъхнало и топло време, като облачността ще е по-често раздрана. През второто десетдневие температурите ще са по-високи от нормалните, само че ще има превалявания - най-вече от дъжд. В планините ще бъде слънчево, а в низините и котловините - най-вече облачно и мъгливо.

Около 5-6 януари температурите ще се намалят, само че в по-голямата част от страната ще останат над климатичните правила.

През второто десетдневие температурите ще се задържат близки или по-високи от нормалните. През множеството дни има и нараснала възможност за превалявания - най-вече от дъжд в низините и от сняг в ниските планински региони и тук-там в Северна България. В края на второто десетдневие вероятността за превалявания е релативно по-малка.

През третото десетдневие високите температури за сезона ще се запазят. По-голяма възможност за превалявания има в интервала 21-25 януари. Към края на месеца се чака най-вече облачно и мъгливо време в низините.

Обикновено януари е един от най-студените и най-снежни месеци от годината. През него има най-голяма възможност за нахлувания на арктичен въздух от север, при което постоянно се образуват средиземноморски циклони и се основават условия за продължителни значителни снеговалежи. Най-ниската измерена температура у нас е минус 38,3 градуса в

Трън на 7 януари 1947 година Тази година обаче месецът се обрисува доста по-топъл и изсъхнал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР